Roadmap

Iz projekta Ubuntu-RS Wiki
Idi na: navigacija, pretraga

Sadržaj

Roadmap

Ova strana predstavlja mesto gde svako moze da obavesti zajednicu o projektima na kojima radi, i pozove ostale da se priključe.

Slobodno dodajte projekat na kome radite )ili bi ste želeli da radite, ali nemate vremena), ali vodite računa da formatiranje ostane usklađeno.

Napomena: ovo nije roadmap koji nam treba za approval application (trebao sam ovo staviti ranije...)

Projekti

Prevođenje Screencastova

Kratak opis: Ubuntu Screencasting Team je napravio nekoliko Screencastova (video snimaka ekrana), na kojima objašnjava uobičajne stvari koje muče početnike: instalaciju, konfigurisanje Evolutiona... Lepo bi bilo te snimke prevesti na Srpski, bilo preko titla, bilo sinhronizacijom.

Predlagač: Vasić Petar (v0xel)

Stranica: PrevođenjeScreencastova

Status: Planiranje

Prevođenje vesti za sajt

Kratak opis: Sekcija vesti na sajtu je trenutno malo zapostavljena. Ovaj projekat ima za cilj da iskoristi viki kao mesto za kolektivno prevođenje vesti, koje bi posle bile postavljane na glavni sajt

Predlagač: Petrovicivan

Stranica: PrevođenjeVesti

Status: Planiranje

Izrada dodatnog CD-a

Kratak opis: Na instalacionom disku za Ubuntu se ne isporučuju programi čija je distribucija, zbog softverskih patenata, zabranjena u Americi. Takođe na instalacionom disku nedostaje lokalizacija za srpski jezik. Ovaj projekat bi trebalo da rezultuje dodatnim CD-om, koji bi se distribuirao preko ShareIT mreže, a na kome bi se nalazila kolekcija softvera, kodeka, lokalizacija, i sl.

Predlagač: gomila forumaša :)

Stranica: DodatniCd

Status: Planiranje

Lični alati
Imenski prostori
Varijante
Akcije
Navigacija
alati
Linkovi