ShareIT - kako se priključiti?

Iz projekta Ubuntu-RS Wiki
Idi na: navigacija, pretraga

Ovo je najbolji i uglavnom najbrži način da se prijavite za ShareIT. Registrujte nalog (ukoliko već niste) na stranici Registruj se a zatim se ulogujte na Viki (gore-desno, prijavi se). Kada ste se uspešno prijavili na vrhu ekrana (opet gore-desno ali se sada proteže do polovine ekrana) videćete svoje korisničko ime, kliknite na njega i prikazaće vam se vaša lična korisnička strana. Ovu stranu ćemo iskoristiti da obavestite ostale članove o diskovima Ubuntua i njegovih derivata koje ste spremni da sa njima podelite.

Uvek naznačite sve podatke npr. Ubuntu 9.04 32bit Server CD bez obzira što sam Server ne postoji u DVD verziji (ali ga sadrži). Neko opšte prihvaćemo pravilo dobre namere je da onome ko vam pošalje disk uzvratite prazan medijum

Kada završite sa popunjavanjem svoje korisničke strane otvorite ShareIT i pronađite grad u kome živite. Poslednji i najbitniji korak, dodajte svoje korisničko ime ispod vašeg grada, ali ukoliko ga nema dodajte ga i ispod ubacite i link ka vašoj korisničkoj strani u obliku http://ubuntu-rs.org/wiki/Korisnik:MojeKorisničkoIme (isti link se nalazi na ikoni čovečuljka na vrhu strane).


Pomoć

Prvi korak je registracija na vikiju i za njega je važno da znate da je odvojen od foruma, mada preporučujemo da koristite isto korisničko ime za oba mesta. Ako imate problema sa registracijom na vikiju postavite pitanje na Share It na Ubuntu-RS Viki ili se obratite porukom na adresu: shareit@ubuntusrbija.org

Ukoliko imate sugestiju u vezi sa ovim uputstvom kliknite na dugme Razgovor iznad naslova a zatim na dugme + i unestite komentar. Svaka sugestija je dobrodošla :)

Lični alati
Imenski prostori
Varijante
Akcije
Navigacija
alati
Linkovi