Toshiba Satellite L735-10j

Iz projekta Ubuntu-RS Wiki
Idi na: navigacija, pretraga

Sadržaj

Uvod

Toshiba-Satellite-L735-10J.jpeg

Ova stranica ima namenu da Vam da osnovne podatke o tome šta možete da očekujete nakon instalacije Ubuntu 11.10 AMD64 na laptop Toshiba Satellite L735-10J, tj. šta će raditi odmah po instalaciji a za šta su potrebne male "dorade".


Konfiguracija

Procesor: 2nd generation Intel® Core™ i3-2310M @ 2.10 GHz x 4, FSB: 1333 MHz, L3 Cache:3 MB
Memorija: DDR3 @ 1333MHz 4 Gb
Hard disk: Toshiba MK5075GSX 500Gb Sata
Optika: DVD Super Multi (Double Layer) TSSTcorp CDDVDW TS-L633F
Grafika: NVIDIA GeForce 315M 512Mb DDR3 Video RAM
Ekran: 13,3", 1366x768/60Hz
Zvuk: nVidia Corporation High Definition Audio Controller/Conexant SmartAudio HD (rev 03)
Wi-Fi: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) 802.11b/g/n
Ethernet: Atheros Communications AR8152 v2.0 Fast Ethernet
Kamera: Chicony USB 2.0 Camera, Chicony Electronics Co., Ltd sa integrisanim mikrofonom
Čitač kartica: Multi-Card Reader - SD/miniSD/microSD, SDHC/SDXC, MemoryStick/MemoryStick Pro, MMC
Ostalo: Bluetooth® 3.0 + HS
Izlazi: RJ-45, USB (x3 - 2x2.0 i 1xPowerUSB), D-Sub (VGA), HDMI 1080p, slušalice, mikrofon
Tastatura i ped: Tastatura sa 87 tastera, multitač ped

Instalacija

Za instalaciju je korišćen Ubuntu 11.10 AMD64 Desktop. Instalacija je prošla bez ikakvih problema. U toku instalacije, odvojena je posebna particija za /home.

Nakon ponovnog pokretanja sistema, instaliran je ponuđeni nVidia drajver. Zvuk radi bez problema, kao i bežična i mrešna kartica. Takođe, odmah je prepoznata i kamerica koja radi bez dodatanih podešavanja, kao i blutut.

Od funkcionalnih tastera rade za samo tasteri za zvuk (mute, + i -). I pored pokušaja da se instaliraju dodatni toshiba moduli kako bi proradili i ostali tasteri, nije bilo uspeha. Problem nije veliki, osim u slučaju da želite da koristite promenu osvetlejnja ekrana i prebacivanje na spoljnji VGA izlaz. Tateri Fn za isključenje i uključenje bežične konekcije i blututa ne rade, ali se mogu lako softverski isključiti.

Za sada sve radi zadovoljavajuće i stabilno, a dobro je da temperatura laptopa nije prevelika (čak i mala, nema pregrevanja ni u kojoj situaciji za sada), i pokazatelj baterija manje-više precizno pokazuje napunjenost.

Isprobane komponente

Radi

Od isprobanih komponenti rade: zvučna kartica, grafička kartica, wireless karica, mrežna kartica, blutut, kamerica sa mikrofonom, usb portovi, dvd rezač, tauchpad.

Ne radi

Ne rade: Fn tasteri (osim za zvuk), pa sa tim ne radi ni smanjivanje i povećavanje osvetljenosti i prebacivanje na VGA izlaz.

Nije testirano

Nisu testirani: izlazi za slušalice i mikrofon, čitač memorijskih kartica, HDMI izlaz i pUSB (tj. nije testirano da li radi punjenje uređaja preko pUSB-a u slip modu).


Korisnička dokumentacija
Aplikacije | Multimedija | Internet i mreže | Virtuelizacija | Saveti i trikovi | Eyecandy | Serveri | Instalacija | Hardver | Laptop | Sigurnost | Igre | Info
Lični alati
Imenski prostori
Varijante
Akcije
Navigacija
alati
Linkovi