PrezentacijaGutsy

Iz projekta Ubuntu-RS Wiki
Idi na: navigacija, pretraga
m (Деривати Убунтуа)
(Убунту генерално)
Linija 6: Linija 6:
 
О FSN-у
 
О FSN-у
  
== Убунту генерално ==
+
== Уопштено о Убунтуу ==
  
Убунту је веома популарна GNU/Linux дистрибуција првенствено намењена десктоп рачунарима. Заснован је на Debian GNU/Linuxu, а Убунту краси употребљивост, издавање нових верзија на сваких шест месеци, једноставна инсталација и ненаметање законских ограничења. Убунту спонзорише Cannonical Ltd, приватна компанија коју је у Јужноафричкој Републици основао Mark Shuttleworth.
+
Убунту је веома популарна GNU/Linux дистрибуција првенствено намењена десктоп рачунарима. Заснована је на Debian GNU/Linuxu, а красе је употребљивост, издавање нових верзија на сваких шест месеци, једноставна инсталација и ненаметање законских ограничења. Убунту спонзорише Cannonical Ltd, приватна компанија коју је у Јужноафричкој Републици основао Mark Shuttleworth.
 
+
Име дистрибуције је настало од речи убунту која на зулу и xхоса језицима има значење “хуманост према другима”. Слоган дистрибуције је – “Линуx за људска бића”, а презентује један од основних циљева – прављење Линуkса доступнијим и лаким за коришћење.
+
  
 +
Име дистрибуције је настало од речи ''убунту'' која на зулу и xоса језицима има значење „хуманост према другима“. Слоган дистрибуције је – „Линукс за људска бића”, а презентује један од основних циљева – прављење Линукса доступнијим и лаким за коришћење.
  
 
== Убунту обећања ==
 
== Убунту обећања ==

Izmena od 1. oktobar 2007. u 13:48

Lični alati
Imenski prostori
Varijante
Akcije
Navigacija
alati
Linkovi